Het bedrijf


In 1970 kreeg de heer S. Tjalma de kans om een fietsenmaker in Niekerk over te nemen. Dit heeft de heer S. Tjalma gedaan en zo ontstond S. Tjalma B.V. In 1972 deed zich de mogelijkheid voor om het mechanisatiebedrijf De Vries van Grijpskerk over te nemen. Hierdoor werd Tjalma een mechanisatiebedrijf met 2 locaties, Grijpskerk en Niekerk, tot 1978. In 1978 verhuisde Tjalma naar de huidige locatie Oldekerk en in 1999 nam Tjalma Oosterhof in Grijpskerk over. Tjalma bleef zich ontwikkelen en begon in 2006 met het importeren van machines. Door de vraag naar speciale machines voor mestverwerking is Tjalma in 2004 begonnen met het ontwikkelen, ontwerpen en produceren van  eigen zodenbemesters en mestpompen. Tjalma werkte eerst samen met 2 externe bedrijven. Sinds 2009 tekent en ontwerpt Tjalma eigen machines. Sinds 2015 produceert en verkoopt Tjalma onder de eigen naam Tjalma. Tegenwoordig worden deze machines wereldwijd verkocht.

Het bedrijf Tjalma Drachten BV is sinds 1 september 2019 gevestigd in Drachten. Voorheen was het bedrijf gevestigd in Oldekerk waar ook de mechanisatie tak van Tjalma zit. Dit is nu gescheiden door de productie van de machines in Drachten te doen. Het bedrijf heeft 22 medewerkers en een lasrobot.
Tjalma levert mestmachines voor diverse gewassen en produceer hiernaast ook machines voor de wegenbouw. De machines worden vaak gemaakt in overleg met de klant. Op deze manier kan de machine aan alle wensen van de klant voldoen.

 

Missie

Onze afnemers zo goed mogelijk van dienst te zijn met kwalitatief goede producten, die voldoen aan de wetgeving en een goede service.
Hiermee een goede relatie op bouwen voor de langere termijn.

Visie

Innovatieve producten creëren om het werk voor de klant zo gemakkelijk mogelijk te maken. Daarmee inspelen op de vergroting en
de precisielandbouw